FAQ

1. Vad är Marabou Skapa din egen smak-tävlingen?

Nu öppnar vi dörrarna till chokladfabriken och låter alla smakgenier i Sverige, Danmark eller Finland skapa och döpa sin egen drömsmak. Till din hjälp har du 64 ingredienser att välja mellan och smaken kan du sedan tävla om att göra till nästa stora nyhet på butikshyllan. Varje bidrag kan innehålla upp till tre ingredienser och i tävlingen utses totalt tre vinnare.

2. Hur deltar jag?

För chansen att vinna Marabous Skapa din egen smak-tävling går du in på https://skapadinegensmak.marabou.se och väljer upp till tre ingredienser du vill lägga till i den klassiska Marabou mjölkchoklad för att göra den till din drömkombo. När du har valt ut dina favoritingredienser ger du din Marabou ett namn och motiverar varför din chokladkaka är en vinnare.

3. Är tävlingen öppen för alla?

Alla invånare i Sverige, Danmark eller Finland som är över 16 år – eller har målsmans intyg om du är yngre – kan delta i tävlingen.

4. Kan jag delta flera gånger?

Ja. Om du har fler än en favoritkombination går det bra att skicka in flera bidrag.

5. Hur länge pågår tävlingen?

Tävlingen är öppen från den 1 januari till och med den 28 februari 2020. Efter det kan du självklart fortsätta att skapa dina egna smaker, men de kommer inte räknas som bidrag i tävlingen. Däremot kan de inspirera Marabou till våra framtida smaker.

6. Hur många ingredienser kan jag lägga till i min chokladkaka?

Du kan välja upp till tre smaskiga ingredienser att lägga till i din Marabou mjölkchoklad.

7. Hur bedöms bidragen?

Varje chokladkaka bedöms utifrån två viktiga kriterier: smak och kreativitet. Först kommer en opartisk jury att gå igenom bidragen och gallra ut de som tar sig vidare till nästa omgång. I den kommer en separat expertpanel med minst en oberoende jurymedlem att utse tre vinnare, som kommer att meddelas senast i slutet av maj 2020

8. Varför kan jag inte skicka in med det namn jag vill?

För att chokladkakan ska kännas som en del av Marabou mjölkchoklad-familjen har vi infört vissa begräsningar vad gäller namnet. Namnet får inte vara otillämpligt på något sätt. Det kan vara namn som är exempelvis kränkande, otrevliga, politiskt motiverande, alternativt kombinationer av namn som redan finns i Marabous egna sortiment.

9.Vad är priset?

De tre lyckliga vinnarna blir inbjudna till chokladfabriken i Upplands Väsby i Stockholm, Sverige. Där kommer de att få möjligheten att arbeta med våra chokladexperter för att experimentera med sina skapelser och få göra deras egna Marabou chokladkaka till verklighet.

De tre vinnarnas chokladkakor kommer sedan att lanseras i butik i tre olika perioder under 2021. Datum för lansering av chokladkakorna bestäms av Marabouteamet. Du hittar mer utförlig information om priset under Regler & villkor.

10. Var kommer chokladakakorna tillverkas?

I Marabous chokladfabrik i Upplands Väsby i Sverige.

11. Vad händer om flera personer skickar in samma smakbidrag?

Eftersom vi bedömer både smak och kreativitet kommer vi, förutom de faktiska ingredienserna, också väga in chokladkakans namn och tävlingsmotiveringen i bedömningen.

12. Vad händer om det inte går att använda en av ingredienserna i ett av de vinnande bidragen?

Marabou kommer i största möjliga utsträckning att tillverka de chokladkakor som finalisterna tävlat med, eller en närliggande smak. Men om en smakkombination inte visar sig möjlig att förverkliga förbehåller Marabou sig rätten att ersätta eller ta bort en ingrediens.

13. Har vinnaren rättigheter till chokladkakan?

Nej. Om du väljer att delta i tävlingen samtycker du till att vi på Marabou får rättigheterna till ditt bidrag. Detta inkluderar bland annat namn, design och kombination av ingredienser. Du hittar mer utförlig information under Regler & villkor.